Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak és támogatás
Jogtár
Publikációk
Kapcsolat
Intézményünk
Kollégium
2015.01.20.
A Szent Pál Akadémia 2011. szeptemberétől kollégiumában biztosít lakhatási lehetőséget az ezt igénylő nappali tagozatos hallgatók számára. A kollégiumi helyek betöltésénél előnyt élveznek az államilag támogatott hallgatók. Amennyiben a férőhelyek kihasználtsága ezt lehetővé teszi önköltséges hallgatók is felvételt nyerhetnek a kollégiumba. A kollégium Kőbánya központjában egy több emeletes volt irodaépület második és harmadik emeletén, a kerületi könyvtártól ötven méterre, a főiskolától gyalog körülbelül tizenöt percre, autóval néhány perce található. Az újonnan kialakított, két irányból megközelíthető épületrész különálló szárnyaiban egymástól elválasztva helyezhetők el a férfiak és a nők. A kollégium egész évben működik, tehát a lakhatást a nyári szünet idején (július, augusztus) is biztosítja.
Szolgáltatások
 
A mindkét oldalról parkra néző kilátással rendelkező egy-, illetve kétágyas szobák új bútorzattal rendelkeznek. A szobákban víz nincs, a vizes helyiségek (konyha, mosdók, zuhanyzók, wc-k, mosókonyha) a lakószobák szintjén találhatóak. A férfiaknak és a nőknek egyaránt rendelkezésre áll minden szükséges eszközzel felszerelt étkezőkonyha, főzési lehetőséggel és mosókonyha.
A kollégiumi szobák berendezettek (ágyneműtartós ágy, íróasztal, ruhásszekrény, éjjeli szekrény, lámpák, szőnyeg).. A kollégiumban lehetőség van az internethez kapcsolódó közös számítógépek és wifi hálózat használatára is.  
Ágyneműt és ágynemű huzatot a kollégium nem biztosít, azt a lakóknak kell hozniuk. Nagyobb méretű személyes tárgyak, bútorok csak a rendelkezésre álló tér erejéig és a lakótársakkal való előzetes megegyezés után hozhatók be.
 
Kollégiumi díjak
 
Egyházi fenntartásban működő kollégiumként a kollégiumi díjak az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 23. §-ával összhangban a következők:

A fizetendő díj államilag támogatott (állami ösztöndíjas) hallgatók számára a 2013/14-es tanévtől:
-       Egyágyas szobában (14m2) való elhelyezés: 28.000 forint/hó/fő
-       Kétágyas nagyobb szobában (21m2) való elhelyezés: 19.000 forint/hó/fő 
-       Kétágyas kisebb szobában (14m2)való elhelyezés: 15.000 forint/hó/fő
 
A fizetendő díj az önköltséges (költségtérítéses) hallgatók számára a 2013/14-es tanévben:
-       Egyágyas szobában (14m2) való elhelyezés: 39.000 forint/hó/fő
-       Kétágyas nagyobb szobában (21m2) való elhelyezés: 30.000 forint/hó/fő 
-       Kétágyas kisebb szobában (14m2) való elhelyezés: 26.000 forint/hó/fő
 
A kollégiumi díj magában foglalja a szállás, a rezsi és a kollégiumi alapszolgáltatások költségét.
A díjat minden hónap 5-éig előre kell  egy összegben megfizetni a főiskola pénztárában megfizetni.
 
További információ a Szent Pál Akadémián Szüle Beától kérhető (telefon: 4322-720, mail: kerelem@szpa.hu).
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia