Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak és támogatás
Jogtár
Publikációk
Kapcsolat
Intézményünk
Javier Zanetti a Szent Pál Akadémián
2018.03.21.
Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében aláírta a megállapodást az Inter és a Szent Pál Akadémia FC így megalakult az INTER Academy - Szent Pal Hungary. Az aláírást követően az új akadémia Javier Zanettivezetésével megtartotta első edzését.
A Szent Pál Akadémia FC és az FC Internazionale Milano (INTER) között szaktudás átadási megállapodás megkötésére került sor, melynek keretén belül Európában először nálunk jelenik majd meg az INTER Academy, mely az INTER ifjúsági futball programja. Az együttműködést bejelentő ünnepélyes sajtótájékoztatón a Groupama Arénában Barbara Biggi, az INTER nemzetközi utánpótlás-igazgatója elmondta, hogy céljuk elsősorban az, hogy jó embereket, karaktereket formáljanak, másodsorban pedig az, hogy profi sportolókat, akiknek a kitartás, az áldozatkészség és a csapatszellem az erényük. A program keretében az INTER egyik edzője, Luigi Manolfi itt marad Budapesten és irányítja a szakmai munkát. Javier Zanetti 143-szoros argentin válogatott, és az INTER korábbi csapatkapitánya, aki jelenlegalelnökként tevékenykedik, a sajtótájékoztatón szintén azt emelte ki, hogy az elsődleges cél az, hogy embereket neveljenek. Majd megtartotta az új akadémia első edzését.
 
A Szent Pál Akadémia Futball Klubja 1999 óta oroszlánrészt vállal abban, hogy fiataljaink a sport által közösségünk oszlopos tagjaivá formálódjanak. Olyan embereket nevelnek edzőik, akik nemcsak egy közös célért tanulnak meg küzdeni, de társaikat a pályán kívül is a hit útján való maradásra tudják ösztönözni.  Ezt a munkát szeretnénk erősíteni és magas szakmai szintre emelni az INTER Academy hároméves programjával. Az így megalakuló és egyben megújuló INTER Academy-Szent Pál Futball Klubot nem versenyistállónak szánják, ahova csak a profi focista karrierre vágyó fiatalok járhatnak. Minden óvodás, általános iskolás és gimnazista fiúnak és lánynak szól ez a lehetőség.
Az Internazionale-tól érkező utánpótlás edzők átadva szaktudásukat, illetve az INTER szakmai programját, az utánpótlás nevelés jelentős szakmai megerősítését fogják eredményezni az egyesület életében. Fontos megemlíteni, hogy az Inter Academy edzői korábban az INTER utánpótlás csapatainál dolgoztak minimum 5 évet, mely komoly garancia a szaktudásukat illetően. Az Olaszországból Budapestre “költöző”edzők az utánpótlás szakmai munka irányítása mellett, az egyesület edzőinek szakmai vezetésében és folyamatos továbbképzésében kulcs szerepet vállalnak, így megvalósulhat az a cél, hogy egyre több fiatal kapcsolódjon be és jelentősen növelni tudjuk az aktív utánpótláskorú labdarúgó játékosok számát. Kulcskérdésnek tartjuk, hogy már nagyon fiatal korban is megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak a jövő generációival.
Terveink közé tartozik a program országos kiterjesztése, figyelembe véve a korábban említett iskoláinkat, ahol sok-sok gyerek szeretheti meg majd ezt a játékot. Az INTER segítségével megvalósuló, 3 éves időtartamú szakmai munka során megvalósulhat a tehetségek kiválasztása és gondozása. A legtehetségesebb játékosok számára megnyílhat a lehetőség magasabb szintű egyesületekbe (NB1-es utánpótlásba, vagy akár INTER utánpótlásba) kerülésre. A program amellett, hogy képzést nyújt a professzionális futball karrierre készülő fiataloknak, minden labdarúgást kedvelő és bármilyen szinten focizni kívánó fiatalt vár az óvodás kortól a serdülőkorig bezárólag. A program része, hogy Milanóban, az Inter Academy sportközpontjában egy hetes turnusokban lesznek továbbképzések edzők és egy-egy utánpótlás csapat számára, amely komoly inspirációt jelent majd a résztvevőknek. Lehetőség nyílik az Inter Academy által irányított nyári táborok szervezésére. A tábor idején 3-4 olasz edző foglalkozik majd a gyerekekkel, ahol új tehetségek tűnhetnek fel és kapcsolódhatnak be az aktív futball világába.Lehetőség nyílik az Inter Academy szakedzői által tartott továbbképzési kurzusok megszervezésére, ahol a résztvevők a képzésen kívül kredit pontokat is szerezhetnek.

Csatlakozz most játékosnak vagy rajongónak!
Iratkozz fel! https://www.interacademyszentpal.hu/
 
 
 
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia