Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak / támogatás
Jogtár
Publikációk
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Intézményünk
Sportolási lehetőségek a Szent Pál Akadémia diákjainak
2019.11.17.
A Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület, amely a futball mellett más sportágak számára is biztosítja a sportolás lehetőségét
Sportolási lehetőségek a Szent Pál Akadémia hallgatóinak
Lásd az Intézményi tájékoztatóban a Hallgatói szolgáltatások cím alatt.

Az SZPA–HSE 1992-ben kezdte meg működését. A Hit Gyülekezet egyház, valamint belső egyházi jogi személyei – melyek között a Szent Pál Akadémia is, mint névadó jelen van – elsősorban abból a célból hívták életre a sportegyesületet, hogy lehetőséget biztosítsanak olyan sporttevékenység végzésére, ahol a Biblia tanítása, szellemisége az irányadó. Ez az irányelv a szabályszerű küzdésben, a fair play szabályainak betartásában, az ellenfél tiszteletében, a sport keretein túlmutató erkölcsi példamutató magatartásban nyilvánul meg.
 
Egyesületünk – folyamatosan bővülve – jelenleg 11 szakosztállyal működik Budapesten, a X. kerületben.  Székhelyünk a Gyömrői út 69. szám alatt található Hit Park, valamint a Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium Száva utcai és Újszász utcai telephelyei biztosítják a helyszínt legtöbb szakosztályunk munkájához.
 
 A futball szakosztálynak jelenleg nyolc utánpótlás korosztályú és két felnőtt korosztályú játékosokkal rendelkező csapata van. Az utánpótlás korosztályban jelenleg összesen kb. 150 gyerekkel foglalkozunk Budapesten. A Szent Pál Akadémia FC és az FC Internazionale Milano (INTER) között 2018 márciusában szaktudás átadási megállapodás megkötésére került sor, melynek keretén belül Európában először nálunk jelenik majd meg az INTER Academy, mely az INTER ifjúsági futball programja. Az Olaszországból Budapestre “költöző” edzők az utánpótlás szakmai munka irányítása mellett, az egyesület edzőinek szakmai vezetésében és folyamatos továbbképzésében kulcs szerepet vállalnak.
 
Akrobatikus tornászaink az idei szezonban 109-en vannak, aktívan 60-an versenyeznek közülük, az elmúlt szezonban 20 versenyen 47 érmet hoztak el, egy egységünk magyar bajnoki címet szerzett.
 
Kosárlabda szakosztályunk női csapata az NBI B-ben az elmúlt szezonban 4. helyezett lett, férfi csapatunk az NBII-ben végzett az élmezőnyben. Mind a női, mind a férfi vonalon több utánpótlás csapat működik, összesen 50 igazolt versenyzővel. Nagy örömünkre már második éve az óvodás korosztály is bekapcsolódott a munkába.
 
Bajnokságokban indulnak még a röplabdásaink, illetve az ökölvívó, íjász és asztalitenisz szakosztályaink versenyzői is rendszeresen képviselik színeinket.
 
Tömegsport jelleggel működik kerékpár, túra és atlétika szakosztályunk, évente visszatérő nagy létszámú rendezvényeikkel.
 
Fitnesz szakosztályunk heti rendszerességgel várja a tornázni vágyókat.

Kapcsolódó honlapok
www.interacademyszentpal.hu 
www.szpakosar.hu

www.hitsport.hu
 
Publikálta: Adminisztrátor
© 2011 Szent Pál Akadémia