Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak / támogatás
Jogtár
Publikációk
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Intézményünk
A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2019. végéig akkreditálta a Szent Pál Akadémiát
2015.05.15.
Az Szent Pál Akadémia sikeres akkreditációjáról szóló oklevelet dr. Csanádi Márton professzor, a MAB plénumának tagja adta át dr. Mészáros István rektorhelyettesnek a főiskola székhelyén.
Immár harmadszor akkreditálta a 2014-ben  a Szent Pál Akadémiát a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB). Az előkészítő és értékelési szakaszzal együtt egy tanéven keresztül tartó vizsgálat eredményeképpen a felsőoktatási intézmények és szakok képzési-oktatási tevékenységét és tudományos minőségét tanúsító szervezet megállapította, hogy az intézmény személyi, tárgyi, szervezeti feltételei valamint belső minőségbiztosítási folyamatai megfelelnek a hatályos jogszabályoknak, a MAB elvárásainak valamint a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek, követelményeinek.
Az akkreditációról szóló oklevelet a MAB plénumának (elnökségének) egy tagja, dr. Csanádi Márton professzor adta át 2015 május 14-én a főiskola székhelyén dr Mészáros István rektorhelyettesnek. Rajta kívül  A MAB képviselőjét dr. Hack Péter,, a szenátus tagja, Rugási Gyula főiskolai tanár, szakfelelős és Horváth András, főtitkár fogadták. Az oklevél átadásakor Csanádi Márton kiemelte, hogy az oklevél által tanúsított akkreditáció egészen 2019. decemberéig, tehát a maximális öt évig érvényes és ez különösen értékes, mivel az akkreditációs eljárások eredményeképpen gyakran olyan eredmény születik, amely közbülső eljárásra, úgynevezett monitoring vizsgálatra kötelezi az akkreditációs ciklus közben az intézményeket, tehát gyakorlatilag csak egy rövidebb érvényességű akkreditációt biztosít. A Szent Pál Akadémia azonban külön feltételek és közbünső eljárás nélkül nyert  teljes jogú akkreditációt.
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia