Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak és támogatás
Jogtár
Publikációk
Kapcsolat
Képzések
A régi típusú Teológia főiskolai szakon végzettek figyelmébe!
2018.09.01.
A nyelvvizsga követelményt határidő nélkül lehet teljesíteni.
A Teológia főiskolai szakon az abszolutóriummal rendelkező volt hallgatók számára
a záróvizsga letételének határideje az elmúlt tanévben lezárult.
Ezután a határidő után főiskolai szakon már nem lehet záróvizsgát tenni, viszont osztatlan (mester)képzésben lehet folytatni, illetve befejezni a Teológia szakos tanulmányokat.
 
 A főiskolai oklevél megszerzésének feltétele legalább egy nyelvből alapfokú C típusú állami vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga.(Tanulmányaikat 1998-ban és azután kezdő nappali, valamint 1999-ben, illetve azután kezdő levelező tagozatos hallgatókra vonatkozik. A tanulmányaikat korábban kezdők esetében nincs nyelvvizsga követelmény.)
 
A 40 év felettiek nyelvvizsga kedvezménye véget ért, már nem lehet igénybe venni. Akik most fognak záróvizsgázni, már nem válthatják ki az alapfokú nyelvvizsgát angol nyelvből az intézmény által szervezett saját nyelvi vizsga letételével, ezt ugyanis a legkésőbb 2013-ban főiskolai szakon záróvizsgázottak tehetik le és szerezhetik meg így az oklevelet.
 
Főiskolai szakon a záróvizsga letétele után a nyelvvizsga (és így az oklevél) megszerzésének NINCS határideje. Bármilyen nyelvből elfogadjuk az alapfokú komplex (írásbeli+szóbeli) nyelvvizsgát.
Az oklevelet a záróvizsgától vagy a nyelvvizsgát igazoló okirat bemutatásától számított harminc napon belül kiállítjuk és kiadjuk annak, aki utólag bemutatta a nyelvvizsga bizonyítványát.
 
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia