Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak / támogatás
Jogtár
Publikációk
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Képzések
Teológia főiskolai szak
2019.06.01.
A nyelvvizsga követelményt határidő nélkül lehet teljesíteni. A 2013-ban vagy azelőtt záróvizsgázottak kiválthatják az alapfokú nyelvvizsgát az intézmény saját angol nyelvi vizsgájával.
A Teológia főiskolai szakon az abszolutóriummal rendelkező volt hallgatók számára
a záróvizsga letételének határideje 2017/18-ban lezárult.
Ezután a határidő után főiskolai szakon már nem lehet záróvizsgát tenni, viszont osztatlan (mester)képzésben lehet folytatni, illetve befejezni a Teológia szakos tanulmányokat.
 
 A főiskolai oklevél megszerzésének feltétele legalább egy nyelvből alapfokú C típusú állami vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga. (Tanulmányaikat 1998-ban és azután kezdő nappali, valamint 1999-ben, illetve azután kezdő levelező tagozatos hallgatókra vonatkozik. A tanulmányaikat korábban kezdők esetében nem volt nyelvvizsga követelmény.)
 
A 40 év felettiek nyelvvizsga kedvezménye véget ért, már nem lehet igénybe venni.

Akik 2013-ban vagy azelőtt záróvizsgáztak kiválthatják az alapfokú nyelvvizsgát angol nyelvből az intézmény által szervezett saját nyelvi vizsga letételével,
ezt ugyanis a legkésőbb 2013-ban főiskolai szakon záróvizsgázottak tehetik le és szerezhetik meg így az oklevelet.
 
Főiskolai szakon a záróvizsga letétele után a nyelvvizsga (és így az oklevél) megszerzésének NINCS határideje. Bármilyen nyelvből elfogadjuk az alapfokú komplex (írásbeli+szóbeli vagy külön-külön) nyelvvizsgát.
Az oklevelet a záróvizsgától vagy a nyelvvizsgát igazoló okirat bemutatásától számított harminc napon belül kiállítjuk és kiadjuk annak, aki utólag bemutatta a nyelvvizsga bizonyítványát.
 
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia