Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak / támogatás
Jogtár
Publikációk
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Publikációk
Újra megjelent a Bibliai héber és arámi diákszótár
2019.11.07.
A Bibliai héber és arámi diákszótár a héberül tanulók számára nyújt segítséget. A héber Biblia szavait gyakoriság szerinti csoportosításban tartalmazza a leggyakoribb szavaktól a legalább tízszer előforduló szavakig.
A Szent Pál Akadémia kiadásában, Larry A. Mitchel szerzőségében újra megjelent héber diákszótár 2990 Ft-os áron megrendelhető elérhetőségeinken (titkarsag@szpa.hu, 1103 Budapest, Gyömrői út 69., tel: 0614322720).

Az egyes szócsoportok rövid, mintegy harmincszavas listákba vannak rendezve ábécé szerint. A szótanulás egyszerűvé válik a rövid, ke3zelhető szójegyzékek segítségével.

A diákszótár megadja a héber és az arámi szavak alapjelentését, kiejtését, és ahol szükséges, szófaját és nyelvtani meghatározását is. A  szó mellett szám jelzi előfordulásának számát a Biblia eredeti szövegében. Külön fejezet tartalmazza a héber Biblia arámi részeinek teljes szókincsét.

A szavak könnyen kikereshetők a szómutatóban, amely megadja azt a fejezetet és alfejezetet a szótárban, ahol a szó jelentése és gyakorisága megtalálható.

A bibliai héber és arámi diákszótár rég várt és hasznos segédeszköz mindenkinek, aki a bibliai héber nyelvet tanulja.
Larry A. Mitchel a Pacific Union College Ószövetség-professzora (Angwin, California).
A szótár magyar nyelvű adaptációját a Szent Pál Akadémia Ókori Nyelvek Tanszékének tanárai készítették.
Publikálta: Adminisztrátor
© 2011 Szent Pál Akadémia